7.3.2013

Sähköinen asiointi on jo must

Kimpaannuin hiljattain Luottokunnalle, siis nykyiselle Netsille kun luottokorttilaskussani oli korjattavaa. Ainoa tapa tehdä oikaisupyyntö oli tulostaa oikea kaavake paperille ja postittaa se kirjekuoressa perille. Suurin osa yrityksistä mahdollistaa jo sähköisen asioinnin joten olen tavallaan tottunut jo siihen että aina on joku sähköposti tai ”omat sivut” jossa asian saa nopeasti pulkkaan ja vastaanottokuittauksen vielä kaupan päälle. Netsin tapauksessa jätin sitten kirjeeni Itellan armoille, odottelin kiltisti viisi viikkoa (!) kunnes lopulta soittelin ja ihmettelin että mikä maksaa. Kirje ei tietenkään ollut koskaan saapunut perille ja tässä syy.
Osoite on tismalleen oikea, silti postininja ei osannut toimittaa sitä perille.

Sähköinen asiointi?


Tein koko toimituksen uudestaan ja lähetin tällä kertaa kirjeen kirjattuna. Saattoi siinä mukana mennä muutama saatesanakin ei-niin-ystävälliseen sävyyn. Saatoin ehkä arvostella hieman kivikautista toimintamalia…tai jotain. Joka tapauksessa heti seuraavana päivänä minulle soitettiin ja pahoiteltiin tapahtunutta. Asia lähti käsittelyyn ja on nyt hoidossa. Sinällään Luottokunnan asiakaspalvelu on aina pelannut erinomaisesti ja niin nytkin, pisteet lunastettiin takaisin kotiin.Siitä kiitos.
Tämän episodin innoittamana työstin pikapikaa tuollaisen suppean diasarjan asiakaspalvelun ja varsinkin asiakkaan asioinnin kokemasta murroksesta.EDIT: Tässä diasarjassa näkökulmana sosiaalinen media, mutta sähköisen asioinnin ei tietenkään tarvitse olla nimenomaan sosiaalista.
.

.